Frisk din boligforening op – forslag du kan give til bestyrelsen
5. januar 2020 Redaktør 1 0 Comments
Bor du i en boligforening og kunne du godt tænke dig, at der blev ordnet forskellige ting rundt omkring på ejendommen? Du har måske ikke selv mulighed for at ordne tingene eller du skal måske have tilladelse fra boligbestyrelsen? Er asfalten blevet hullet og er bedene fyldt med ukrudt? Her kan du læse om hvilke ting der kan ordnes, hvem der skal kontaktes for at tage sig af det, og på den måde vide hvad og hvordan du siger det videre til din boligbestyrelse.
Grønne områder
Alt efter hvor stor en ejendom der drejer sig om, kan der være forskellige grønne områder, der skal passes. Måske er der nogle af bedene, der er blevet en smule tørre eller overset. Måske græsplænerne også trænger til at blive slået. Hvis man bor inde i byen kan man have grønne områder der ikke er beskyttet. For eksempel blomsterbede der står ud mod gaden, måske har folk rodet i dem eller måske smidt skrald. Så her er det tale om grønne områder, der har brug for en kærlig hånd. Man kan her få fat i en gartner eller lignende, sådan så bedene kan blive frisket op, og være med til at gøre hele området og foreningen mere attraktiv, for både beboerne og eventuelle tilflyttere.
Asfaltering
Korrekt asfaltering er afgørende for sikkerheden. Store huller på vejene kan skabe en risiko for kørslen. Det kan være, at man tror, at det kun er kommunen, der kan være med til at få styr på asfalteringen. Det kan også lade sig gøre at kontakte asfalteringsfirmaer privat, til opgaver af denne grad. Er asfalten derfor rundt omkring på ejendommen blevet hullet og ødelagt gennem årene? Så kan det blive ordnet. Det kan også være en idé at optimere en eventuel legeplads til at kunne være et træningssted også. Hvis beboerne består af andet end børnefamilier, kan legepladsen på den måde optimeres til at have flere formål. Foreslå til din boligforening at kontakte et asfalteringsfirma som for eksempel Colas.dk. De udbyder asfaltering til både store og små opgaver. De tilbyder rådgivning til private bygherrer, grundejerforeninger og boligforeninger, som ønsker råd og vejledning til alt fra stier, parkeringspladser til legearealer og lignende.
Udendørsarealer
Hvis boligforeningens møbler som bænke eller bord- og stolesæt ikke er blevet passet og plejet ordentligt, kan det resultere i, at de ikke er særlig pæne. Det kan være at de er blevet grønlige og glatte, som det sker ved algeangreb. Dette sker specielt, når udendørsmøbler bliver fugtige og ikke bliver behandlet, så kan der opstå alger som giver møblerne et grønligt og et ikke så kønt skær. Hertil kan man få behandlet sine algeramte ting af professionelle. Et firma som for eksempel Dlcs.dk, udfører blandt andet opgaver, der består i at bekæmpe og forebygge algeangreb. Her kan man foreslå sin boligforening at kontakte et sådant firma og få noget rådgivning som eventuelt kan ende ud i en behandling. På den måde kan udendørsarealerne blive mere attraktive og tiltrække beboerne til aktivt at benytte sig af arealerne.
Fælles arbejde 1-2 gange om året
Det kan være svært at få boligforeningen til at bruge penge på at ordne sådanne ting. Det kan være, at de ikke mener, at det er slemt nok til at få gjort noget ved, eller at de forventer at det ikke bliver vedligeholdt efterfølgende og derfor kort efter bliver det samme igen. For at vedligeholde alle disse ting, kan du foreslå at alle i foreningen skal deltage i én arbejdsdag om året. På denne måde bliver forbedringerne vedligeholdt, og det forhindrer at tingene skal ordnes igen. Det kan virke motiverende for både bestyrelsen og beboerne, da bestyrelsen får en god grund til at iværksætte forbedringer og beboerne kan tilbyde hjælp med vedligeholdelse, sådan så de får glæde af forbedringerne.