hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

4 tips til at pifte det gamle sommerhus op

17. april 2017 Redaktør 1 0 Comments

Foråret er ankommet, kirsebærtræerne er sprunget ud, og de lune temperaturer rammer os oftere og oftere. Det betyder også, at vejret bliver mere ideelt til at tage op i sit sommerhus. Men måske har sommerhuset ikke været øverste prioritet og trænger derfor til en kærlig hånd, før det kan blive det perfekte frirum, som du netop har brug for. Her er nogle simple tips til, hvordan du pifter det gamle sommerhus op, og hvad du skal prioritere for at få mest mulig glæde ud af dit sommerhus.

Indret det som et sommerhus

Et sommerhus skal være hyggeligt og ikke mindst et rart sted at være, men samtidigt også praktisk, hvor alle ting kan tåle at blive brugt. Går noget i stykker, skal der ingen sure miner være. Der er derfor ingen grund til at fylde sommerhuset op med dyre designermøbler. Det er i stedet oftest den uhøjtidelig og ikke mindst afslappede sommerhusstemning, som mange ønsker. For at bidrage til denne kan du let finde en masse unikke og sjove ting på diverse loppemarkeder, der kan være med til at skabe den helt rette stemning. Lidt knofedt og kreativitet kan gøre næsten hvad som helst til et sjovt element i sommerhuset.

Derudover kan en masse fint boliginteriør være med til at skabe sommerhusstemningen, du har brug for, når du skal væk fra din bolig og den travle hverdag.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal købe gamle, dårlige madrasser, som er ulidelige at ligge på samt investere i de grimme, orange duge – tværtimod. Selvom stemningen godt må være en anelse mere unik og afslappende, skal tingene stadig være pæne, praktiske og ikke mindst behagelige.

 

Skab lys og luft

Du kan med fordel gøre sommerhuset så lyst som muligt. Ligesom hvilket som helst andet hjem, vil det føltes langt større, som kan være utrolig rart, i det sommerhuse ofte er en smule mindre. Mal gulv, vægge og loft i en lys farve. Er der kun få og mindre vinduer i sommerhuset, hvor det daglige lys har svært ved at trænge ind, kan det være en god idé at overveje at investere i eksempelvis facadedøre. Disse vil skabe en helt anden effekt, da langt mere lys vil komme ind i rummene. Det behøver ikke være svært at finde de helt rette. Eksempelvis har Bedst og Billigst et stort udvalg til lave priser. Derudover vil større vinduespartier på samme måde skabe ekstremt meget lys i sommerhuset.

 

Ordn udendørsarealerne

En stor del af dét at være i sommerhus, er for mange at komme udenfor i den friske luft og nyde naturen. Derfor nytter det ikke noget, at der ikke er blevet brugt tid på haven i flere år, hvor hække og græs ligner noget, der er løgn.

For at få mest muligt ud af dine besøg i sommerhuset, vil det derfor være en god idé at sætte tid af til at ordne haven en gang for alle. Du kan samtidigt overveje, om du vil få glæde af et mindre udendørskøkken, hvor du kan stå og tilberede noget enkelt mad, når solen står på, og eventuelle gæsterne sidder og slikker sol, imens de venter.

Bruger du ofte udendørsarealet til at sidde og hygge med enten familie eller venner, kan du også overveje at lave et hyggeligt område udenfor med udendørssofaer, liggestole, løse hynder og parasol.

 

Gør det så funktionelt som muligt

Mange forbinder sommerhuse med mørke, små boliger, der er overfyldt med skrammel og store, gamle møbler. Men sådan bør det på ingen måde at være. Det skulle gerne være et sted, du sætter pris på at besøge, og hvor der samtidigt er plads til at få besøg. Derfor er det fornuftigt at gøre plads til ekstra sengepladser, så du kan få venner og familie med op i sommerhuset. På den måde kan sommerhuset bruges når du selv har brug for at koble af, men også når der skal hygges med venner eller familie.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *