hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Få en have, hvor børnene vil elske at lege i timevis

2. oktober 2019 Redaktør 1 0 Comments

De fleste har nok en masse gode minder fra barndommen af, hvor man lege uden for i timevis og kom ind med røde kinder og havde fået meget frisk luft til hjernen. Det er de ting, man husker på, og man tænker ikke på de gange man sad foran fjernsynet. Flere børn end nogensinde før sidder stille med iPads, telefoner eller fjernsyn, og de har brug for et skub for at komme ud at lege i haven.

Hvilke børn vil du appellere til?

Alle børn har godt af frisk luft, og der er mange forskellige sjove ting, man kan lave i haven, også når man bliver lidt ældre og har vokset ud af gyngestativerne, sandkassen og rutsjebanen. Det gælder om at tænke langsigtet og ud af boksen, når man skal indrette en have, så de let ældre børn også har lyst til at bruge tid ude i haven.

Når man bliver lidt ældre, er det sjovt at spille bold, og mange går til sportsgrene som fodbold, håndbold, basket eller noget helt andet. Boldspil er en oplagt leg at lave i haven, og det kræver ikke det store.

Det kræver en græsplæne og et mål, hvis det primært er fodbold og håndbold, der skal gøres plads til, og hvis det er basket, der er hittet hjemme hos dig, kan det gøres ved hjælp af en basketkurv og en græsplæne eller en indkørsel eller terrasse.

Gyngestativet er et sikkert hit

Det er godt at tænke på, at børnene også vokser med tiden, så du ikke indsnævrer mulighederne i din have til kun at rumme de helt små, men så der også er muligheder for, at der kan blive plads til leg for de lidt ældre.

Når børnene er mellem 1-8 år, kan der blive brugt mange timer på leg ude ved gyngestativet, og måske kender du det selv som voksen, at det faktisk er ret hyggeligt at sidde på gyngen og få vind i håret.

Derfor er gyngestativet en sikker vinder, når du skal indrette haven.

Børn i alle aldre elsker trampoliner

En anden fantastisk måde at aktivere børnene på er ved at installere en trampolin i haven. Det er utroligt sjovt at hoppe på trampolin, og børn – og voksne for den sags skyld – i alle aldre kan nyde godt af den festlige trampolin.

Det er både sundt, sjovt og god træning for kroppen at hoppe på trampolin, og der er næsten garanti for sved på panden og et smil på læben, når man kommer ind fra haven efter at have hoppet på trampolin.

Der er flere muligheder for at have en trampolin. Den kan stå frit på græsplænen, eller den kan blive gravet ned. Du kan med fordel se de forskellige løsninger og se bedst i test af trampolin til nedgravning.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *