hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan pifter du det gamle soveværelse op

3. oktober 2017 Redaktør 1 0 Comments

Det gamle soveværelse synes efter flere år lidt gråt og kedeligt, og det skal der selvfølgelig laves om på, så det igen bliver hyggeligt og rart at tilbringe tid på værelset igen. Inde på soveværelset er det nemlig rigtig vigtigt, at man har rum til at føle sig tilpas og at man føler, der er rigtig behageligt at være, så man om aftenen kan falde i søvn trygt og godt og om morgenen vågne op endnu bedre. Det skal være sådan, at man føler, man har lyst til at bruge masser af timer inde på soveværelset, fordi man bare føler sig helt hundrede procent hjemme. Hvis du ikke har det sådan, så er det på tide at ændre på nogle ting.   

Hold det simpelt og enkelt

Med årene er det meget normalt at værelset kan flyde en smule over med alt for mange genstande, der efterhånden er blevet aldeles ligegyldige, fordi de ikke længere er i brug og ikke har været det i flere år. Det er nemt lige at glemme at rydde ud i alle tingene, fordi det kan være svært at overkomme og derfor nemmere at skubbe foran sig. Til sidst vil der opstå rod og der vil måske ikke være nok plads til de nye ting i ens liv, som man rent faktisk bruger dagligt og har brug for. Så sørg for at få ryddet op i skabe, skuffer og på hylder. Hvis du stadig har nogle småting tilbage bagefter, som du gerne vil beholde, så placer dem i lukkede møbler som fx et skab, så de ikke kan ses, og så værelset ikke kommer til at føles rodet og uoverskueligt. Placer også nogle fine, nye pyntegenstande og evt nogle blomster, for at holde det friskt. Kunsten er at holde genstandene på et lavt niveau, så værelset holdes simpelt.  

Brug sengegavle og gør soveværelset mere luksuriøst

En seng kommer i høj grad til blot at ligne en madras, hvis der ikke er monteret en sengegavl på den omme bagved. Sengegavle er smarte og luksuriøse at kigge på, måske fordi de giver sengen et look. Det vil altså sige, at sengen får karakter med sengegavlen, og det er der brug for, når man skal skabe sit eget personlige soveværelse. Der er mange forskellige slag sengegavle, man kan vælge imellem. Du kan fx vælge en helt standard hård sengegavl lavet af træ, hvis du synes, det matcher til resten af dit soveværelse, og du kan med den holde det moderne, men med et pift af et lidt ældre look. Hvis du foretrækker udelukkende moderne, så findes der sengegavle, der er beklædt med betræk, og som indeholder noget blødt, så det også er behageligt at sidde op af den. En sådan sengegavl er meget moderne og lækker at se på, på denne hjemmeside, kan du finde mange flere sengegavle.

Indret soveværelset til at opnå en bedre søvn

Man må endelig ikke glemme, at soveværelset er til for at man har mulighed for at få en ordentlig nats søvn. Det hele handler om søvn inde på det værelse, så selv hvis det var hyggeligt at befinde sig derinde, så ville det ikke nytte noget, hvis man ikke sov rigtig godt derinde. Du kan gøre nogle simple ting, for at lægge det bedste grundlag for god søvn. Sørg for, at luften altid er frisk, når du lægger dig til at sove. Sørg for, at din seng passer til din krop og dine søvnvaner og køb eventuelt et mørklægningsgardin, som du kan trække ned, når vi kommer til sommermånederne og det stadig er lyst udenfor kl. 23 om aftenen.  

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *