hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan skaber du tryghed i dit hjem

26. marts 2018 Redaktør 1 0 Comments

Et trygt hjem betyder meget i vores hverdag. For de fleste er det afgørende, at have er hjem med tryghed for at kunne slappe ordentlig af. Men hvad kan man egentlig gøre for at skabe et trygt hjem? Det er forskelligt fra person til person hvad tryghed indebærer, men i denne artikel får du 3 tips til, hvad du blandt andet kan gøre, for at skabe mere tryghed i dit hjem.

Installer røgalarm og tyverialarm

Det første, du skal gøre, hvis du gerne vil have mere tryghed i dit hjem, er at installere tyverialarm og røgalarm i din bolig. De fleste har en røgalarm, men det knap så mange der har valgt at installere en tyverialarm i deres hjem.

En tyverialarm skaber tryghed på flere forskellige måder. Først og fremmest giver det en stor tryghed at vide at vi får besked, hvis der er nogle der prøver at trænge ind i vores bolig imens vi ikke er hjemme. Det gør for mange at de kan tage af sted og føle sig helt trygge, ved at forlade deres bolig.

Samtidig skaber det også en god tryghed at have en tyverialarm når vi er hjemme, da du fx kan slå den til om natten, så du kan sove trygt og være sikker på at der ikke er nogle der trænger ind i din bolig om natten. Hvis du godt kunne tænke dig en tyverialarm til at skabe tryghed i din bolig kan du finde et stort udvalg af tyverialarmer hos Daseco.

 

Skab en hyggelig indretning

Tip nummer to til, hvordan du skaber mere tryghed din bolig, er ved at gøre indretningen hyggelig. En hyggelig indretning handler i høj grad om at gøre dit hjem personligt, og sørge for at have nogle gode steder, hvor du kan sidde og slappe af.

Du kan fx lave et par hyggekroge i din bolig, hvor du kan sidde med og slappe af med en god bog og et varmt tæppe. Du kan lave hyggekroge på mange forskellige måder alt efter hvordan din bolig er indrettet.

Ud over at lave hyggekroge er det vigtigt at dit hjem er personligt for at det føles hyggeligt og ikke mindst trygt. Du kan gøre meget forskellige for at dit hjem er personligt. Noget af det bedste at gøre er at putte forskellige former for dekoration op i boligen. Især billeder af venner og familie er gode til at skabe et hyggeligt hjem.

Ud over det kan du gøre meget andet for at dit hjem føles hyggeligt. Du kan fx have et par varme hjemmesko som du bruger hver gang du er hjemme. Du kan finde hjemmesko og meget andet godt til vinteren hos Termoland.

Selvom hjemmesko og lidt ekstra dekoration virker som små ting, kan det give meget i det lange løb og være med til at skabe yderligere tryghed i dit hjem.

 

Få et godt bekendtskab med dine naboer

Det sidste tip, til at skabe tryghed i dit hjem er at få et godt bekendtskab til dine naboer. Før i tiden var naboskab en del af hverdagen, men i dag kender vi i langt mindre grad dem vi bor ved siden af.

Men det er faktisk ærgerligt, da et godt naboskab kan være med til at skabe ekstra tryghed. Det skyldes at det for de fleste er rart at kende hvem der bor ved siden af. For dem der har gode relationer til deres naboer er naboerne også personer hvor man kan gå hen og søge hjælp eller drikke en kop kaffe sammen.

Hvis du gerne vil skabe bedre relation til dine naboer, gælder det bare om at tage mod til sig og banke på hos naboen – måske vil din nabo egentlig også gerne have en bedre relation men har ikke selv haft overskuddet til at tage kontakt.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *