hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sænk dit stressniveau

9. januar 2017 Redaktør 1 0 Comments

Sænk dit stressniveau

Stress er en del af hverdagen og det er en uundgåelig del af livet, men det vigtige er at vide hvordan man forebygger stress og hvordan man håndtere en stresset hver dag. En del af forebyggelsen er at identificere hvad det præcist stresser dig.

Det er fyraften, du har lige fået fri efter 10 timer. Foran dig har du en halvtimes kørsel hjem, hente barn og handle ind. Derudover nager det ubrugte fitnesskort i pungen din samvittighed. Du prøver at danne dig et overblik i hovedet, få styr på dagens manglende opgaver – hvilket der ofte ikke er timer nok i døgnet til at nå.

Ovenstående scenarie lyder for mange velkendt, måske er du ikke helt ligeså stresset og måske er du mere. Faktum er at stress spiller en større og større rolle i manges menneskers liv.

Stress er bevist til at påvirke dit helbred i en stor grad, det reducere din livskvalitet og derudover risikere du at blive gammel før tid.

Vi har valgt at skrive nogle gode råd til hvordan du kan optimere din hverdag og nedsætte dit stressniveau.

Er du glad for hvad du laver?

Det er vigtigt at have en hverdag der er fyldestgørende, at lave det man elsker, sætte mål og nå de mål er noget af det som mindsker stress mest. Ikke brug for mange kræfter på at gøre ting som du ikke kan lide, og beskæftige dig ofte mere med ting du elsker.  Er du tandlæge, men har altid drømt om at være politimand? Så skal du måske overveje om du laver det rigtige og om din hverdag er fyldestgørende nok.

Planlæg dig ud af problemer

At være samme med familie eller venner, generelt bare kvalitetstid sænker dit stressniveau. Derfor er det vigtigt at sørge for du har muligheden for at sætte tid af til disse ting, hvilket er grunden til vi skriver ”planlæg dig ud af problemer”. Til tider kan man gøre hverdagen lettere for en selv, og her giver vi få eksempler på hvordan.
Indkøb – Dette er selvfølgelig ikke henvendt til alle, det ved vi godt, men det er efterhånden muligt at få leveret alle ens dagligvarer til døren.
Abonnement – Har du hund eller kat? Bruger du kun sorte sokker eller hvide skjorter på arbejdet? Alt kan efterhånden købes på abonnement på nettet. Hundefoder kan for eksempel købes her på abonnement.
Carpool – Måske er det muligt at lave en aftale med en af de andre forældre fra skolen/børnehaven at i skiftes til at bringe og hente. 15-20 min. Ro om morgen kan betyde en verden til forskel!

Motion

En rigtig god måde til at slippe ens bekymringer omkring ens hverdag er: motion.
Motion er bevist til at sænke stress og øge livskvaliteten hos den enkelte. Om du er til styrketræning, løb eller holdsport, alt tæller. Det eneste med motion er at man skal passe på og ikke overgøre det, for en skade har nemlig modsat effekt. Sørg for at du overholder restitutionspauser og hvis du har brug for det, tager de rigtige kosttilskud og eventuelt proteinpulver. Specielt hvis du styrketræner, så kan tilskud være en god idé da styrketræning kræver meget af kroppen. Proteinpulver kan købes billigt og hurtigt her, da de tilbyder 1 til 2 dages levering.

Grin mere
Latter frigiver endorfiner, de samme endorfiner som motion gør. Jo mere vi griner, jo flere endorfiner frigives der. Stress påvirker dit helbred negativt, da det kan undertrykke vores immunforsvar og gøre os mere modtagelig overfor sygdomme, en godt grin fra hjertet har stik modsat effekt, det sænker stress hormonerne og styrker vort immunforsvar. Vidste du at børn griner op til 100 gange mere end voksne dagligt? Sørg for at leje en god film eller brug tid sammen med mennesker der kan få dig til at grine.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *