hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Spar på miljøet og pengepungen gennem renovering

23. maj 2017 Redaktør 1 0 Comments

Boligen er dit tempel. Det er der, du lader op til næste dags gøremål. Det giver derfor sig selv, at din boligsituation er vigtig for dit velbefindende.

Hvis du har en masse hængepartier i boligen, eller du ikke er tilfreds med lokationen, vil det direkte påvirke din daglige lykke.

Mange negligerer desværre deres bolig for i stedet at fokusere på deres arbejde eller andre aktiviteter. Det skal der selvfølgelig også være plads til, men det er vigtigt, der er en eller anden form for balance i, hvordan du prioriterer. En rigtig gode måde at skabe værdi i din bolig, er gennem renovering. Renovering sørger først og fremmest for, at du kan personliggøre din bolig – det gælder både funktionelt og æstetisk. Derudover kan du gennem renovering med tiden spare mange penge samt hjælpe på miljøet. Læs videre i det der følger og få inspiration til hvordan.

Er du tilfreds med din nuværende bolig?

Først og fremmest skal du overveje, hvorvidt det overhovedet kan betale sig at renovere din bolig, eller om du simpelthen er for utilfreds med for mange ting til, det kan betale sig. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel kontakte en boligadvokat.

I modsætning til en ejendomsmægler der kun varetager sælgers interesser, vil en boligadvokat udelukkende varetage dine. Det er en kæmpe fordel i jagten på den bedste handel. En kompetent boligadvokat vil guide dig gennem junglen af kontrakter og skøder, og kan tilmed bistå dig med vurderingen af specifikke områder.

Renovering af boligen

Selve renoveringen af boligen deler man groft fortalt op i 2 kategorier:

  1. Boligens klimaskærm – det der adskiller inde- og udeklimaet
  2. Diverse installationer

Der er rigtig meget at hente i forbindelse med boligens klimaskærm – også kaldet facaden. En af de allermest effektive tiltag er en hulmursisolering. En hulmursisolering er særlig effektiv, hvis du har et hus fra 1980’erne eller ældre. Hertil er hulrummet mellem yder- og indervæggen nemlig sjældent særlig godt isoleret. Det betyder, at den varme lufte simpelthen bare siver ud gennem væggene. Det både er ukomfortabelt og dyrt i varmeforbrug at bo i sådan et hjem.

Det er med udviklingen af ny teknologi og nye produkter muligt at være rigtig effektivt i sin hulmursisolering. Det er blandt andet på grund af produktet thermofloc papiruld, der kan ligge en meget bedre og mere koncentreret isolering. I modsætning til hvad rigtigt mange tror, tager en hulmursisolering ikke meget længere end en lang eftermiddag at færdiggøre, og det er ikke synderligt omkostningstungt.

I forbindelse med diverse installationer er mange af tiltagene af forholdsvis omfattende karakter. Det gælder blandt andet en installering af et solcelleanlæg. Det vil til gengæld også virkelig gøre en forskel.

Der er dog også muligheder med mindre tiltag. Du kan for eksempel udskifte både radiatorventiler, termostatstyringer og pærer med nogle meget mere miljøvenlige. Det tager igen ikke meget mere end en et par timer, men vil virkelig gøre en forskel.

Renovering af udemiljøet

Hvis du er en af de heldige, der er i besiddelse af en have, er der faktisk også en del, du kan gøre. Først og fremmest omhandler disse tiltag mest det æstetiske aspekt. Men det er også vigtigt. Haven og udemiljøet er det første besøgende og forbipasserende lægger mærke til, og alle ved jo hvor vigtigt førstehåndsindtrykket er.

Mere konkret omhandler det primært behandling af fliser og dit tag. Det kan foregå ved en såkaldt algebehandling eller en fliserens. På grund af vind og vejr er det meget normalt, at dine fliser og dit tag er ramt af flisepest og/eller alger. Der er stor forskel på effektiviteten af disse behandlinger, og du bør derfor være selektiv i dit valg af virksomhed.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *