hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

5 typer arkitektur – Hvilken stil skal dit nye hus have?

28. august 2017 Redaktør 1 0 Comments

De fleste danske huse er kedelige og ligner hinanden. Hvis du gerne vil have et hus, som andre folk stopper op og tager billeder af, så skal du ikke bygge dit hus ligesom alle andre. Du skal i stedet kigge ud i verden efter en anden stil, som du hellere vil have.

Vi har i denne artikel samlet 5 af de mest kendte arkitekturstile fra hele verden.

Græsk revival

Den græske stil har rødder tilbage til oldtidens Grækenland. Hvis du har været i Grækenland, kender du stilen fra bygningerne med deres pompøse hvide søjler og den store facade. Stilen blev for alvor brugt i USA tilbage i perioden 1830-1940, hvor bygninger som det hvide hus bærer præg af den græske stil.

De høje søjler ude foran får huset til at se større ud, og det er en stil, som især passer godt til større bygninger.

 

Fransk provins

Arkitekturstilen er inspireret af husene i den franske provins. Stilen er kendt for sine stejle tage og brugen af sten i bygningen. Stilen blev især populær efter at mange amerikanere i starten af 1900 tallet begyndte at finde inspiration fra den franske provins.

Den franske provins stil giver huset en romantisk og hyggelig stemning og kan bruges både til mindre huse og større huse. Stilen vil især være god at bruge, hvis du bor i en forstad, eller et andet sted, hvor der er lidt længere mellem husene.

Italianate

Stilen Italianate stammer fra de italienske gårde og blev populær især i England, som en reaktion på den formelle arkitekturstil der var standarden i 1800 tallet.

Stilen er især kendt for huse i 2 etager, som har vinduer med en bue i toppen. Du finder normalt også en veranda ude foran huset.

Arkitekturstilen vil være ideel til at bygge et byhus, eller et hus i et mere kompakt miljø.

 

 

Lafte

Lafte stilen, som på engelsk hedder Log homes, er en speciel måde at bygge træhuse på, hvor der ikke er brug for søm. Stilen har rødder tilbage fra 1600 tallet og bliver i dag brugt til mere luksuriøse feriehuse.

Lafte stilen vil ikke passe godt ind i et bybillede, men hvis du skal bygge et hus ude i et naturområde, vil lafte stilen være ideel. Mange af de moderne huse, som bliver bygget i lafte stilen har en større vinduesfacade, hvilket får huset til at virke mere åbent. Hvis du også vil have en stor facade, bør du bruge energivenlige vinduer, da den ellers bliver meget dyr at opvarme.

Pueblo Revival

Stilen er enormt populær i det sydlige USA og begyndte at blive brugt fra starten af 1900-tallet. Bygninger som er lavet efter Pueblo Revival stilen gør brug af naturmaterialer som træ, sten, cement og muddersten.

I stedet for at bruge meget hårde kanter, så vil man ofte se at huse bygget efter denne stil har meget bløde kanter, blandet med firkantede vinduer.

Stilen vil passe godt ind, hvis du bor i et naturområde, og gerne vil have dit hus til at passe ind i omgivelserne.

Der er mange flotte naturområder i Risskov i Aarhus, hvor du vil kunne opføre et hus i denne stil. Hvis du gerne vil finde det perfekte sted i Risskov til at bygge et Pueblo Revival hus, så kan du klikke her, for derefter en boligadvokat i Aarhus, som kan hjælpe dig med processen.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *