hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Hjemmekontorer stormer frem  

16. november 2020 Redaktør 1 0 Comments

Det er blevet mere og mere almindeligt at arbejde hjemmefra, hvis man har et job, der vel og mærke er egnet til dette. Der er dog en ergonomisk udfordring ved dette, da mange har lavet nogle midlertidige hjemmekontorløsninger, hvor stol og bord måske ikke er helt optimalt for kroppen. Det kan være, at man bare bruger sit spisebord i køkkenet med den tilhørende spisebordsstol eller sidder i stuen, hvor det er spisebordet her og en tilhørende stol, der bliver anvendt.

Det er dog ikke en bæredygtig løsning i længden, da mange arbejdstimer om dagen kræver, at man har en god stol og et godt bord til formålet.

En god kontorstol er alfa og omega

Kroppen har brug for en ordentlig kontorstol, når man skal sidde ned i mange timer ad gangen og skrive på computer, tale i telefon eller afholde online møder med kollegerne, chefen, samarbejdspartnere og leverandører. For at finde inspiration til valget af den helt rigtige kontorstol, vil både kollegaer og chefen måske anbefale dig køb en god kontorstol her.

Vælg den rigtige kontorstol

Der findes mange ergonomisk korrekte og flot designede kontorstole, der har forskellige egenskaber. Dette vil sige, at du kan vælge en kontorstol med eller uden armlæn og med eller uden rygstøtte. Hvis du vælger en kontorstol med rygstøtte, kan du justere denne rygstøtte, så den er helt opretstående eller mere bagudrettet, så du læner dig tilbage i den.

Derudover kan stolen justeres i højden, så den passer til din benlængde. Vælger du en kontorstol uden rygstøtte, sidder du i en meget ergonomisk korrekt lige op og ned siddestilling, hvor ryggen har optimale forhold.

Vælg det bedste arbejdsbord

Når valget er blevet foretaget med den bedste kontorstol for netop din krop, er det også vigtigt at vælge et hæve-sænkebord, som mange arbejdspladser foreskriver som et krav til en rigtig ergonomisk arbejdsplads. Dermed får du gang i blodomløbet, når du står op og brænder også nogle kalorier af på denne måde. Det er altid godt at skifte mellem siddepositioner og opretstående positioner i løbet af dagen, så kroppen får lov til at bevæge sig.

Skab god hjemmekontorstemning

Når man har sit kontor og dermed arbejdsplads i hjemmet, kender mange vist til, at hele familien skal kunne være der. Det bedste er derfor at indrette kontoret i et rum, der kan lukkes af, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. På denne måde kan alle være i hjemmet på en behagelig måde.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *