hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan sikrer du dig imod indbrud i vintermånederne

16. november 2020 Redaktør 1 0 Comments

Vinteren nærmer sig med hastige skridt og dagene er allerede kortere. Desværre er det også på denne årstid at mange danske husstande får besøg af indbrudstyve, hvilket kan være en meget traumatiserende oplevelse. Heldigvis er der mange lavpraktiske ting du kan gøre for at minimere risikoen for indbrud markant. I denne artikel giver vi dig 5 gode råd til at holde tyven ude af din bolig.

1: Lav aftaler med din nabo

Hvis du har en god nabo, kan dette være en rigtig god ressource. Bed din nabo om at ’holde øje’ med din bolig, hvis du skal være væk hjemmefra i flere dage. Mange naboer vil gerne hjælpe og de vil også naturligt kunne lægge mærke til om noget ser underligt ud. Du kan helt konkret bede din nabo om at gå en tur rundt om din bolig om aftenen for at sikre sig alt er i orden, eller du kan bede dem om at tænde noget lys inde i din bolig. Der er mange muligheder for at få et godt naboskab på og dette kan være en af dem.

2: Køb et overvågningskamera til din bolig

En anden ting du kan overveje, er at investere i et overvågningskamera til boligen. Udover at give dig gode beviser på hånden, hvis der skulle ske et indbrud, så kan bare synet af et kamera få mange tyve til at komme på bedre tanker, da risikoen stiger.

Du kan både investere i udendørs og indendørsovervågningskamera. Udendørs kameraer kan sagtens optage i mørke og mange kan også sende besked til dig på din mobiltelefon når kameraet aktiveres. Der er dog nogle ting du bør undersøge i dybden såsom kameraets videokvalitet, udløsertid mv. Hvis du mangler gode råd og vejledning kan du finde det hos Specialkamera.dk der er blandt de førende i Danmark på dette område.

3: Køb en indbrudssikker dør

En tredje løsning du kan overveje uanset om du har en gammel bolig, eller skal have en helt ny bolig, er at investere i en indbrudssikker dør. Der er stor forskel på hvilke døre der findes på markedet og de bedste døre er væsentligt mere modstandsdygtige overfor indbrudstyvenes koben og brækjern. Det er en relativ lille investering at lave, som du omvendt kan have stor glæde af mange år fremover. Det bliver du uden tvivl glad for.

4: Opsæt et alarmsystem i din bolig

En fjerde mulighed du bør gøre brug af, hvis du vil sikre dig imod indbrud, er at opsætte et alarmsystem i din bolig. Alarmer har en markant effekt på indbrudstyve. Der findes i dag alarmsystemer i alle størrelser og prisklasser. Nogle systemer har endda en indbygget røgkanoner, der virkelig kan skabe forvirring og panik hos enhver garvet tyv. Udover alarmens høje tuden skal de også forsøge at komme igennem et tæt lag af røg der både vil forvirre og ikke mindst desorientere enhver tyv. Alarmsystemer kan både købes enkeltvis uden abonnement eller med abonnement fra en større udbyder som Falck eller lignende.

5: Reguler lyset i din bolig med din smartphone

En sidste ting du kan gøre for at narre tyven, er at lade som om at du faktisk er hjemme. Dette kan gøres ved at køre naboens ene bil i garagen og lukke den, samtidig med at du lader lyset tænde og slukke i løbet af dagen. Hvis du har en Google home enhed i dit hjem, samt et sæt Phillips Hue-sæt, kan du via Wifi styre lyset i din boligs rum. Dette kan bidrage til at det ser ud som om, at der er nogle hjemme hos dig i løbet af dagen, hvilket vil få tyven til at se sig om efter andre steder at bryde ind.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *