hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan gør du din bolig klar til foråret

29. januar 2018 Redaktør 1 0 Comments

Vinteren er over os, hvor januar måned får de fleste danskere til at blive indenfor under tæppet foran pejsen eller tv´et. Men der går ikke lang tid før de første grønne spirer begynder at titte frem, hvor vintergækkerne normalt er det første tegn på, at foråret er på vej.  Når træerne begynder at få blade og græsset bliver grønnere får de fleste lyst til, at skifte stuerne ud med haven og terrassen. Men begge dele kan dog efter en hård vinter have fået en hård medfart, hvorfor det for de fleste boligejere kræver en god arbejdsindsats at gøre haven og ikke mindst boligen forårsklar.

 

Skab dig et overblik

Inden boligen skal gøres klar til foråret, så er der mange ofte mange praktiske ting man skal have styr på.  Det kan være svært at finde ud af, hvor det er man skal starte henne, hvorfor det måske kan synes som værende en uoverskuelig proces, hvilket er derfor man skal lave en udførlig plan over, hvordan huset skal gøres forårsklart.

En god strategi at bruge, når det er man skal i gang med større projekter er ofte, at lave en prioritetsliste omkring, hvad der er mest presserende. Et godt værktøj er at lave en plan ud fra milepæle, hvor en milepæl er karakteriseret ved, at være et delmål som skal indfries inden det overordnede mål nås. Det kan eksempelvis være, at man vil have et nyt stakit, hvor delmålet kan være, at inden en bestemt dato, så skal der være gravet ud til stakittet.  Denne fremgangsmåde kan bruges i alle sammenhænge, hvorfor det er nemt at skabe sig et overblik over, hvordan man vil gøre boligen forårsklar.

 

 

Gennemgå boligen indvendigt

Efter en hård vinter, så er det ofte, at boligen trænger til et gennemsyn, hvorfor der sagtens være trængt fugt af den ene eller anden grad ind i boligen. Det er især vigtigt, hvis man er indehaver af en ældre bolig, hvor der knap så god isolering. Hvis man er indehaver af en kælder, så skal man være ekstra opmærksom på fugtskader. Dertil er det en god ide at tjekke både lister og især vindueskarme.

En grundig rengøring vil også være på sin plads, så boligen dufter frisk og ny til foråret.  Man kan sagtens give den indvendige del af boligen nyt liv i form af maling eller en grundig oprydning.

 

 Vær omhyggelig udendørs

 

Udendørsarealerne er dér, hvor vinteren har gjort sit største indhug, hvor de fleste haver og terrasser skal have en solid overhaling.

Har man en træterrasse eller stakit så skal man være meget grundig i sine forberedelser, hvor det på grund af deres materiale og deres flade overflade er ekstra udsatte når vind og kulde trænger ind. Det er en lang proces at klargøre en træterrasse. Hvis det har fået en ordentlig medfart fra frost og sne, så er det muligt at det først skal slibes ned før træet kan behandles, da der kan forekomme revner og sprækker, ligesom det ikke er hensigtsmæssigt at male eller lakere oven på den grønlige farve, som træ oftest får når det har været udsat frost. Hvis man begynder at behandle træet inden det bliver slebet ned, så er der fare for at lakeringen ikke vil være nær så effektfuld og ikke mindst lige så flot.

 

Giv det hele et frisk pust

 

Hvis man ikke føler, at der er mange praktiske ting, som skal laves udendørs eller indendørs, så er en god måde, at give en boligen et nyt liv på til foråret ved, at investere i nyt inventar. Det kan blandt andet være nye billeder til væggen, nye møbler eller en ny dug til spisebordet fra Georg Jensen.

 

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *