hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan gør du et dødsbo mere attraktivt for potentielle købere

24. november 2017 Redaktør 1 0 Comments

Har du arvet en ejendom efter et dødsfald i din familie, er det ofte tilfældet, at det er en ældre bolig. Disse er ofte karakteriseret ved at have små rum, og det kan derfor være svært at gøre det attraktivt for potentielle købere.

For at hjælpe dig godt på vej, har vi her samlet nogle gode tips til hvordan du kan gøre din arvede bolig mere appellerende og hvilke ting der er særligt for et dødsbo.

Lad lyset trænge ind

I dag er lys vigtigt for de fleste, der skal købe bolig. Det handler derfor om at få din bolig til at fremstå så lys som overhovedet muligt.

Ved at lukke lys ind i din bolig, får du den samtidig til at virke større, hvilket kan være gavnligt for de lidt ældre boliger, som ofte er bygget med små rum.

Du kan få din bolig til at virke lysere på forskellige måder. Er væggene mørke, så mal dem og loftet i en lysere farve – mal dem eventuelt hvide, idet det er mere neutralt. Sørg herudover for at fjerne gardiner helt, idet det giver et gammeldags look, og træk persiennerne op, så lyst kan komme ind.

Åben også døre imellem de forskellige rum, så lyset kan trænge igennem fra det ene rum til det andet.

Gør det lille rum større

Som nævnt, er det ofte tilfældet, at gamle boliger består af små rum. Få disse til at virke større, så det bliver mere attraktivt for potentielle købere.

Igen er det her vigtigt at lade lyset trænge ind, så bloker ikke vinduet med møbler, og brug persienner i stedet for gardiner.

Indret det lille soveværelse med en seng med ben, så der er luft under sengen, og brug en halvanden mands seng i stedet for en dobbeltseng, så rummet virker større. Du kan få mange fine halvanden mands senge til en overkommelig pris her, og kan også bruges efterfølgende i dit eget hjem, eventuelt i gæsteværelset.

Vælg – udover sengen – også alle andre møbler, som garderobeskabe og kommoder, med versioner der har ben. Selvom det umiddelbart ikke virker sådan, betyder luft under møblerne en del for rummets størrelse.

Demonstrér hvordan pladsen kan udnyttes

Hvert hus er bygget forskelligt, og et godt råd er at vise, hvordan netop din bolig kan udnyttes til forskellige formål.

Indret derfor på en måde, hvor du demonstrerer hvordan hvert enkelt rum kan udnyttes til det maksimale.

Har du eksempelvis et lagerrum, så lav det om til et kontor, og har du en større stue, så vis hvordan den kan bruges til mange forskellige formål, eksempelvis ved at lave et sofaområde, et spisestue-område og et hyggehjørne med en moderne daybed eller en fin gyngestol og nogle gode bøger.

Husk… Særligt for dødsbo

Når du har gjort dødsboet mere attraktivt for købere, er det vigtigt at huske, at det ikke er ligeså simpelt at sælge et dødsbo, som det er at sælge almindelige boliger.

Her skal dødsfaldet af din nærmeste først anmeldes, hvorefter der er et møde i Skifteretten og mange praktiske ting skal ordnes.

Er der flere arvinger er boligen, skal I alle være enige om, at boligen skal sælges, og derefter skal alle de praktiske ting ordnes.

En god idé, når I – som arvinger – skal have behandlet dødsboet er at få hjælp af en professionel. I tilfælde af dødsbo, er det en bobestyrer, som hjælper jer igennem processen.

Vil du læse mere om behandling af et dødsbo og hvad en bobestyrer hjælper med, så klik her.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *