hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Vinter underholdning for hele familien

17. januar 2017 Redaktør 1 0 Comments

Hvis du ligesom mange andre, har børn i 5-10 års alderen og synes de bruger for lang tid foran iPad, iPhonen eller computeren, men samtidig synes der er begrænset af muligheder for underholdning, når vejret er skidt og typisk dansk, så har vi lavet en kort guide med tips til underholdningen i vinterhalvåret.

 1. Kælke
  HVIS heldet er ude, og der ren faktisk falder sne, så er kælkning nok den sjoveste underholdning om vinteren når man bor i Danmark og ikke har adgang til bjerge. Det er efterhånden atypisk at få vi i Danmark får sne nok til at kælke, så derfor er det meget usandsygeligt. Sidste vej at komme ud og drøne i sneen er ved at finde en indendørs skibakke. Der kommer en ny skibakke i København, da taget på den nye forbrænding på amager, bliver lavet som en skibakke.
 2. Brætspil
  Brætspil er blevet moderne igen, og det er vi glade for. Brætspil er fantastisk underholdning for hele familien. Om det er Bezzerwizzer, Trivial Pursuit, backgammon eller Kalaha er ligegyldigt, da de fleste spil i dag både har nemme og svære spørgsmål, eller forskellige niveauer. Derudover er der mange brætspil, som faktisk både er sjove og træner børns hjerne i forskellige ting.
 3. Eksperimentarium
  En sikker vinder. En perfekt blanding af leg og lær og der er mulighed for at købe mad og drikke, eller medbringe sit eget. Børnene elsker de forskellige sjove måder, hvorpå eksperimentariet udfordrer deres logiske sans.  Det giver også inspiration til interessante og lærerige samtaler over middagsbordet.
 4. Skøjte
  Hvis der ikke er mulighed for at kælke, så kan man altid skøjte. Enten i hal eller udenfor på isen. Skøjtning er virkelig morsomt, og det er helst noget man skal lære tidligt i livet, ellers bliver det bare sværere og sværere. Det at skøjte er også en fantastisk form for motion, da man bruger de største muskler i benet.
 5. Bondegårdsbesøg
  Selvom dette virker malplaceret, så se det lidt ligesom at fælde sit eget juletræ. Det kan virkelig være hyggeligt at tage på bondegårdsbesøg, da selvom det er dårligt vejr kan man stadig gå og klappe dyrene inde i stalden, vandre rundt på foldende, se hvordan dyr overlever vinteren og fortælle hvad de forskellige dyr bidrager med i børnenes hverdag. De fleste 5-10-årige børn ved at mælk kommer fra koen, men vidste de at garn kan komme fra får? Eller at dun kan komme fra gæs? Det hele handler om hygge, og hvad er mere hyggeligt end en romantiske bondegård.
 6. Teater
  Der findes rigtig mange børne- og familieteater i dag, og mange af dem er faktisk rigtig gode. Blandt andet kan forestillinger på friluftmuseet anbefales for hele familien. De plejer at virkelig morsomme med super dygtige skuespillere.
 7. X-factor
  Det kommer selvfølgelig meget an på hvor gamle ens børn er, men der kan være noget hyggeligt i at samles omkring tv’et, hvis det ikke er tændt altid. Gør derfor noget hyggeligt ud af det. Server agurke- og gulerodstænger med dip eller andre sunde snacks. Lav jeres egen personlige afstemning om hvem der var bedst af deltagerne, med små præmier til den der gætter mest rigtig.
 8. Svømmehal
  Kan gøres hele året, men det er hyggeligst om vinteren. At komme ind fra kulden og hoppe i det varme vand og efterfulgt at en saunatur er fantastisk. Det er både sjovt og god motion for hele familien. Et godt råd er at finde en mindre populær svømmehal, da børnene kan have lidt frier tøjler hvis der er færre gæster.
 9. Udendørs aktiviteter
  Selvom vintervejret raser, og det sidste man har lyst til er at trække udenfor i kulden, er det nogle gange det bedste man kan gøre for sig selv og sine børn. Der findes intet bedre end den friske vinterluft til at blæse både krop og sind igennem. En anbefaling er at tage familien med en tur i skoven. Hvis I medbringer jeres egen foldekniv, kan I selv samle ind til dekorationer eller grene med mos, som kan bruges i indretningen.

En kort liste over underholdningsmuligheder for hele familien. Så nu gælder det om at få pakket iPad, computer, mobil og mobiltilbehør ned og komme ud og få

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *